Vitlökssoppa

Ingredienser

  • 2 hela  vitlökar
  •  olivolja att steka i
  • 2 st  köttbuljongtärningar (grönsaksbuljong för en vegetarisk version)
  • 5 dl  vatten
  • 1 burk  krossade tomater
  • 1,5 msk  paprikapulver
  • 4 st  ägg

Gör så här

  1. Rensa ur vitlöksklyftorna och strimla dem. (Känns det för mycket, ta bara 10-12 klyftor). Hetta upp en kastrull eller gryta med olivolja och fräs de strimlade klyftorna.
  2. Häll i vatten och buljongtärningar, tillsätt de krossade tomaterna och paprikapulvret och låt puttra i 30-40 minuter.
  3. Sänk värmen på soppan så att den sjuder. Kläck fyra ägg i varsin kaffekopp. Låt äggen glida ner i soppan och låt sjuda så att de pocheras. Rosta eller stek vitt bröd och ät till.