Vietnamesiska friterade vårrullar

Ingredienser

  • 250 g finhackad kyckling eller tofu
  • 1 näve glasnudlar, blötlagda i vatten i tre timmar
  • ½ dl finhackad gul lök
  • 5 äggulor
  • 1 dl finhackad potatis, i 2-3 cm långa strimlor (tändstickor)
  • ½ dl finhackad morot, i 2-3 cm långa strimlor
  • 1 dl färska sojabönskott
  • 1 tsk salt
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk fisksås
  • ½ msk socker

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna med händerna i en skål.
  2. Tryck ihop varje potion till en hård klump om 2-3 msk, som rullas in i rispapper
  3. Hetta upp olja (jordnötsolja) i en wokpanna
  4. Fritera tills vårrullarna blir guldfärgade, ta upp, och låt rinna av på galler/hushållspapper