Tacogratäng

Ingredienser

  • ½ påse tacochips
  • 500 g älgfärs, nötfärs eller Qourn 
  • 1 påse tacokrydda
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g philadelphiaost, vitlök och örter
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tomater
  • 1 paprika
  • 1 rödlök
  • Riven ost

Gör så här

  1. Fräs färsen i lite margarin och krydda efteråt. 
  2. Häll i vatten och buljongtärning. Koka tills vattnet dunstar, försvinner det för fort kan du hälla i lite mer vatten. 
  3. Fördela chipsen i en ugnsfast form under tiden det kokar. 
  4. Häll färsen över chipsen. 
  5. Blanda crème fraiche med philadelphiaosten och fördela det över färsen. 
  6. Hacka grönsakerna och lägg det på. 
  7. Strö sedan över så mycket ost du vill ha och grädda i 10-15 minuter på 225 grader.

Servera med sallad, gräddfil och salsa.