Sötpotatispaj med spenat och fetaost

Fyllning

  • 800 – 1 000 g sötpotatis
  • 2 gula lökar
  • 2 lagerblad
  • 1/2 dl grädde
  • 2 ägg
  • salt och peppar
  • 2–3 vitlöksklyftor
  • 300 g färsk bladspenat

Topping:

  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk tillsammans med klyftad lök och lagerblad i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet, ta bort lagerbladen och stöt sötpotatis och lök ordentligt med en potatisstöt. Tillsätt grädde och ägg och rör moset smidigt. Smaka av med salt och svartpeppar.
  3. Hacka vitlöksklyftorna fint och hetta upp en stekpanna med olivolja på me- delvärme. Fräs vitlöken hastigt och lägg ner spenaten. Fräs spenaten mjuk under omrörning och smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Fördela sötpotatismoset över paj­botten, fördela spenaten över och toppa med hälften av fetaosten som du smulat grovt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen börjar få fin färg. Toppa den nygräddade pajen med resterande fetaost och servera varm eller kall.