Ingredienser
- 150 g smör
- 2,5 dl socker
- 1,25 dl kakao
- 1 tsk vaniljpulver
- 2 st ägg
- 1,25 dl vetemjöl
- 2 dl pecannötter
- 1 dl mini marshmallows
Salted caramel
- 2,5 dl socker
- 100 g smör i stora tärningar
- 1,25 dl grädde
- 0,5 tsk salt
Gör så här
på 175 grader (eller 150 grader varmluft).
Salted caramel
- Smält socker i en tjockbottnad kastrull. Vispa med ballongvisp när det börjar smälta. Det kan bli grynigt, men det smälter bort när sockret blir varmare.
- Låt det hela bli bärnstensfärgat och klumpfritt.
- Dra bort från plattan och tillsätt smöret.
- Vispa in smöret i sockret så det blandar sig. Det är väldigt varmt och kommer börja bubbla så akta och vispa försiktigt så det inte skvätter.
- Tillsätt grädden till den heta blandningen och rör väl tills det blivit en härlig kolasås.
- Tillsätt salt och låt det hela få bubbla ihop under ett sista snabbt uppkok.
- Ställ åt sidan och låt svalna något medan du gör browniesmeten.
Brownies
- Smält smöret i en kastrull.
- Dra bort från plattan och låt svalna något.
- Tillsätt socker, kakao och vaniljpulver och rör om väl.
- Tillsätt sedan ägg och blanda samman försiktigt. Avsluta med att tillsätta mjölet, som rörs i sist så det hela blir en slät smet.
- Lägg baklåtspapper i botten på en fyrkantig liten bakform (cirka 20×20 cm) och smörj kanterna med smör.
- Bred ut smeten jämt i formen och grädda i ugnen i 12-15 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite lös när man tar ut den.
- Lägg pecannötter överst på kakan medan den är varm och tryck eventuellt ner dem lite.
- Strö över några mini marshmallows
- Häll den ljumma kolasåsen över och njut med halvsmält vaniljglass eller lättvispad grädde.