Ingredienser
- 200 g risoni
- 500 g körsbärstomater
- 2 dl svarta oliver
- 1 klyfta vitlök
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 250-400 g halloumi
- Olivolja
- 1-2 tsk chiliflakes
Basilikadressing
- 1 dl finhackad basilika (färsk)
- 2 dl turkisk yoghurt
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Koka risonin enligt paketet.
- Dressing. Mixa basilikan och 1 dl turkisk yoghurt till en ljusgrön dressing.
- Rör i resten av yoghurten, salt och peppar. Smaka av.
- Skölj och halvera tomaterna och oliverna. Lägg dom i en skål tillsammans med den nykokta risonin. Ringla över lite olivolja och blanda. Krydda med salt och peppar.
- Skär Halloumin i skivor och krydda dom med chiliflakes (efter smak).
- Stek Halloumin i olja tills de får en fin färg på båda sidorna.
- Vänd ner Halloumin i salladen och servera med basilikadressingen.