Risonisallad med halloumi

Ingredienser

  • 4 port risonipasta (100g)
  • 1 liten rödlök
  • 2 huvuden gemsallad (à 80 g)
  • 200 g soltorkad tomat i olja
  • 1/2 dl rostade solroskärnor
  • 400 g halloumiost
  • 1 tsk olja
  • 1 liten vitlöksklyfta

Dressing

  • 3 msk olja från de soltorkade tomaterna
  • 3 tsk rödvinsvinäger
  • 3 tsk dijonsenap
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen i en serveringsskål.
  3. Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och tomaterna.
  4. Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i dressingen.
  5. Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet.
  6. Rör ner risonin i salladen och strö över osten. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.