Ingredienser
- 8 portabellosvampar
- 25 g smör
- 2 vitlöksklyftor
- ½ tsk chiliflakes
- 1 kvist rosmarin
- Salt och svartpeppar
- 1 baguette eller stor ciabatta
- 1 uppvispat ägg
- Risenta solroskärnor
- 1 paket halloumi
- 1 rödlök
- 1 knippe ruccola
- BBQ-sås
Gör så här
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Pensla brödet med det uppvispade ägget och strö solroskärnor över.
- Rosta brödet i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills det börjar få lite färg.
- Pensla svampens hattsida med olivolja och lägg dem sedan med hatten nedåt.
- Strimla vitlöken fint och lägg på svamparna med plockad rosmarin, chiliflakes och smöret i mindre klickar. Krydda med salt och svartpeppar.
- Grilla över fin glöd, eller stek i stekpanna, utan för mycket värme i ca 15 minuter, eller tills ytan fått fin färg och svampen känns klar.
- Skiva under tiden halloumin, pensla med lite olivolja och stek eller grilla den på båda sidor tills den är gyllenbrun.
- Strimla rödlöken.
- Skär brödet i portionsbitar och dela det på mitten så du får en under- och överdel.
- Lägg samman hamburgarna med BBQ-sås, rödlök, halloumi, grillad svamp och ruccola.