Ingredienser
- 150 g chevre
- 500 g förkokta rödbetor
- 1 grapefrukt
- 250 g grönkål
- 1 pizzadeg
- 1,5 dl rostade solroskärnor
- 1 vitlöksklyfta
- Olivolja
- Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader
- Rulla ut pizzadegen på en ungsplåt. Dela degen i 4 delar på längden och gör ett litet mellanrum. Grädda i mitten av ungnen tills att pizzan får färg (10-12 min)
- Fräst grönkålen i stekpanna i lite olivolja. Kålen ska mjukna (2-3 min). Salta kålen
- Fördela rödbetspesto, hälften av grönkålen och chevre på pizzan.
- Riv skal av ½ grapefrukt och blanda med resterande grönkål. Toppa med ½ dl rostade solroskärnor. Skär grapefrukten i klyftor och servera som tillbehör.
Rödbetspesto
- Mixa med stavmixer
- förkokta rödbetor
- 1 dl solroskärnor
- 2 msk olivolja
- vitlök
- ½ tsk salt