Pizza med rödbetspesto, grönkål och chevre

Ingredienser

  • 150 g chevre
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1 grapefrukt
  • 250 g grönkål
  • 1 pizzadeg
  • 1,5 dl rostade solroskärnor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Olivolja
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Rulla ut pizzadegen på en ungsplåt. Dela degen i 4 delar på längden och gör ett litet mellanrum. Grädda i mitten av ungnen tills att pizzan får färg (10-12 min)
  3. Fräst grönkålen i stekpanna i lite olivolja. Kålen ska mjukna (2-3 min). Salta kålen
  4. Fördela rödbetspesto, hälften av grönkålen och chevre på pizzan.
  5. Riv skal av ½ grapefrukt och blanda med resterande grönkål. Toppa med ½ dl rostade solroskärnor. Skär grapefrukten i klyftor och servera som tillbehör.

Rödbetspesto

  1. Mixa med stavmixer
    • förkokta rödbetor
    • 1 dl solroskärnor
    • 2 msk olivolja
    • vitlök
    • ½ tsk salt