Ingredienser
Plättar
- 2 paket kikärter
- 340 g majskorn
- 1 rödlök
- 1 röd peppar
- 2 dl mjölk
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk salt
- 2 ägg
- 1 msk olja
- 4 port ris
Tzatziki
- 1 gurka
- 1 vitlöksklyfta
- 2 dl matyoghurt
- salt och peppar
Tillbehör
- Plättar: Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
- Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
- Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet.
- Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa. Vänd sedan ner majs,
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Tzatziki: Skala gurkan och skär den i tärningar. Blanda den med pressad vitlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
- Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna.
- Servera plättarna med bulgur eller sallad och tzatziki.