Ingredienser
- 400 g fryst bladspenat
- 1 tsk fänkålsfrön
- salt och peppar
- 250 g ricottaost
- 2 dl finriven färsk parmesanost
- finrivet skal från 1 citron
- 500 g laxfilé
- 1 pkt färska lasagneplattor (eller torra)
- 1 paket finkrossade tomater
- 1,5 tsk oregano
- 1 nypa socker
- Salt och peppar
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
Garnering
- finrivet citronskal
- finriven färsk parmesanost
Gör så här
- Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter. Låt spenaten kallna.
- Gör tomatsås genom att koka samman tomaterna, oregano, socker. Salta och peppra efter smak.
- Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten. Rör.
- Skär laxen i tärningar. Skär lasagneplattan i 7 centimeter breda bitar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.
- Grädda lasagnen i ugn, 225 grader, i cirka 25 minuter. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.