Laab gai

Ingredienser

  • 250 g färs av kyckling, nötkött eller tofu
  • 1 msk rostad sticky rice pulver
  • 1 msk ingefära (helst galangal), finhackad
  • 3 stjälkar citrongräs, finhackad
  • 7 spring onions (eller salladslök), finhackad
  • 1 ”handfull” koriander
  • 1 msk schalottenlök, fint skivad
  • ½ msk röd chili, finhackad
  • ½ msk bean sprouts (haricots verts)

Dressing

  • 3 msk fisksås
  • 1 tsk salt
  • 4 msk limesaft
  • ½ matsked kycklingfond

Gör så här

  1. Stek färsen (kyckling ska vara välstekt). Låt det svalna
  2. Blanda i grönsakerna. Därefter häll på dressingen och rispulvret.

Stick rice powder

  1. Häll i rå sticky rice i en het wookpanna. Stek tills de är gyllenbruna, mortla.

Servera med long beans (haricots verts) isbergssallad, aubergine och sticky rice.