Ingredienser
- 4.5 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 3 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl vichyvatten
- 100 g smör o smör till järnet
- 1 msk socker
- 1 krm salt
Gör så här
- Smält smöret och låt det svalna.
- Sikta ner mjölet i en bunke.
- Tillsätt bakpulver, socker och salt. Rör om.
- Ha i mjölk och grädde.
- Rör om, vispa inte. Smeten ska kännas tjock
- Tillsätt smöret. Rör om tills smöret är inarbetat i smeten.
- Ha i vichyvattnet och rör om tills smeten är jämn.
- Värm upp våffeljärnet ordentligt.
- Smöra järnet
- Ha i smeten och låt gräddas tills de fått ordentligt med färg.
- Servera direkt eller lägg upp på ett galler så behåller de frasigheten.