Ingredienser
Bönsås
- 1 rödlök
- 1 tsk olja
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tsk spiskummin
- 2 tsk chilipulver
- 3 msk tomatpuré
- 390 g krossade tomater
- salt och svartpeppar
- 410 g stora vita bönor
- 410 g svarta bönor
- 340 g majskorn
Enchilada
- 8 tortillabröd
- 1 1/2 dl riven ost
Tomatsalsa
- 3 tomater
- 2 avokador
- 1 kruka koriander
- 1 lime
- 1 tsk olivolja
Till servering
- 1/2 isbergssallad
Gör så här
- Sätt ugnen på 225°C.
- Bönsås: Skala och finhacka löken. Fräs hälften av den i oljan i en stor kastrull och krydda med pressad vitlök, spiskummin och chilipulver. Spara den andra hälften av löken till salsan.
- Rör ner tomatpuré och tomatkross, låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
- Häll av och skölj bönorna. Blanda ner dem och majsen med sitt spad i bönsåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Enchilada: Fyll tortillabröden med bönsåsen och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg.
- Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Grovhacka koriandern. Pressa limen.
- Blanda grönsakerna med den hackade rödlöken, limesaften och olivoljan. Krydda med salt och peppar.
Till servering: Strimla salladen, servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsa och sallad.