Daimtårta

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1  litet philadelfia ost (silverpapper) – ca 2-3 msk
  • 1 tesked vaniljsocker
  • ½ paket digistivkex
  • 3 dl grädde
  • 1 daimpåse, finhackad daim (~3 dubbeldaim)

Gör så här

  1. Smöra en form och smula digistivkex och täck insidan av formen väl.
  2. Dela äggen
  3. Rör samman 3 äggulor med 2 dl socker.
  4. Vispa 3 äggvitor – de ska vara fluffigt, ganska hårt, men inte maräng.
  5. Vispas vispgrädden, den ska inte vara rinnande men sitta ihop
  6. Blanda äggsmet (gul) med grädde, därefter blandar du i vaniljsocker, philadelfia och nästan all daimen (spara lite till toppen som dekoration).
  7. Vänd i äggvitorna
  8. Häll i smeten i formen, toppa med lite daim
  9. Ställ in i frysen i 4 h med folie

Det tar ca 10-20 min att tina.