Ingredienser
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 1 litet philadelfia ost (silverpapper) – ca 2-3 msk
- 1 tesked vaniljsocker
- ½ paket digistivkex
- 3 dl grädde
- 1 daimpåse, finhackad daim (~3 dubbeldaim)
Gör så här
- Smöra en form och smula digistivkex och täck insidan av formen väl.
- Dela äggen
- Rör samman 3 äggulor med 2 dl socker.
- Vispa 3 äggvitor – de ska vara fluffigt, ganska hårt, men inte maräng.
- Vispas vispgrädden, den ska inte vara rinnande men sitta ihop
- Blanda äggsmet (gul) med grädde, därefter blandar du i vaniljsocker, philadelfia och nästan all daimen (spara lite till toppen som dekoration).
- Vänd i äggvitorna
- Häll i smeten i formen, toppa med lite daim
- Ställ in i frysen i 4 h med folie
Det tar ca 10-20 min att tina.