Couscous med rostade grönsaker

Ingredienser

  • 2 aubergine 
  • 3 paprikor. Tex gul och orange
  • 2 rödlök
  • 3 dl couscous
  • 150 g fryst haricot verts
  • 1 burk kikärtor 
  • 2 msk pressad citron
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar 
  • 5 dl vatten
  • 1,5 msk konc Grönsaksfond
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 krm mald koriander
  • 1 krm mald spiskummin
  • 1 krm gurkmeja 
  • 10 körsbärstomater
  • 20 svarta oliver, gärna Kalamata 

Dressing

  • 2 dl matyoghurt
  • 2 msk mango chutney 
  • Salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grillfunktionen och 250 grader. 
  2. Ansa, halvera och skiva auberginen. Kärna ur och skär paprikan i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en långpanna, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 15-25 min. Vänd runt ibland. 
  3. Koka upp vatten och fond, kanel, koriander, spiskummin, gurkmeja. Häll vattnet över couscousen och låt den svälla under lock i ca 5 min. Rör ner 3 msk olja och citron. Låt stå. 
  4. Koka haricot verts enligt anvisningarna på förpackningen. 
  5. Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av. 
  6. Halvera körsbärstomaterna och oliverna. 
  7. Dressing. Blanda yoghurt med mango chutney och krydda med salt och peppar. Rör om. 
  8. Blanda couscous, haricot verts, kikärtor och grönsakerna. Garnera med tomater och oliver.