Ingredienser
- 2 aubergine
- 3 paprikor. Tex gul och orange
- 2 rödlök
- 3 dl couscous
- 150 g fryst haricot verts
- 1 burk kikärtor
- 2 msk pressad citron
- Olivolja
- Salt
- Svartpeppar
- 5 dl vatten
- 1,5 msk konc Grönsaksfond
- 1 tsk mald kanel
- 1 krm mald koriander
- 1 krm mald spiskummin
- 1 krm gurkmeja
- 10 körsbärstomater
- 20 svarta oliver, gärna Kalamata
Dressing
- 2 dl matyoghurt
- 2 msk mango chutney
- Salt
Gör så här
- Sätt ugnen på grillfunktionen och 250 grader.
- Ansa, halvera och skiva auberginen. Kärna ur och skär paprikan i klyftor. Skala och skär löken i klyftor. Lägg grönsakerna i en långpanna, ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 15-25 min. Vänd runt ibland.
- Koka upp vatten och fond, kanel, koriander, spiskummin, gurkmeja. Häll vattnet över couscousen och låt den svälla under lock i ca 5 min. Rör ner 3 msk olja och citron. Låt stå.
- Koka haricot verts enligt anvisningarna på förpackningen.
- Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt rinna av.
- Halvera körsbärstomaterna och oliverna.
- Dressing. Blanda yoghurt med mango chutney och krydda med salt och peppar. Rör om.
- Blanda couscous, haricot verts, kikärtor och grönsakerna. Garnera med tomater och oliver.