Ingredienser
Botten
- 400 g mandelmassa
- 2,5 dl strösocker
- 3 äggvitor
Fyllning
- 300 g rumstempererat smör
- 2,25 dl florsocker
- 3 tsk vaniljsocker (ej vanillinsocker).
- 5 äggulor (funkar även med tre)
- 3,5 msk kakao
- En vaniljstång kan tas i,
Det är även gott att ta i en skvätt kaffe i smörröran, prova er fram!
Garnering
- 200 g mörk blockchoklad
- 2 msk kokosfett (går bra utan)
Gör så här
- Riv mandelmassan på rivjärn. Vispa mandelmassa, socker och äggvitor med elvisp. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut smeten (gör de relativt små – som en 5 krona – då de sväller). Låt kakorna ”torka” i rumstemperatur i ca 30 min. Grädda kakorna 15-17 min i 175 grader. Låt svalna på plåten.
- Rör samman eller kör smör, margarin, kakao, flor- och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt en äggula i taget.
- Bred krämen på kakornas undersida (den platta), låt svalna i kylen i ca 30 min.
- Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna i kylen.
Biskvierna går utmärkt att frysa