Biskvier

Ingredienser

Botten

  • 400 g mandelmassa
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 äggvitor

Fyllning

  • 300 g rumstempererat smör
  • 2,25 dl florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker (ej vanillinsocker).
  • 5 äggulor (funkar även med tre)
  • 3,5 msk kakao
  • En vaniljstång kan tas i,

Det är även gott att ta i en skvätt kaffe i smörröran, prova er fram!

Garnering

  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 msk kokosfett (går bra utan)

Gör så här

  1. Riv mandelmassan på rivjärn. Vispa mandelmassa, socker och äggvitor med elvisp. Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa ut smeten (gör de relativt små – som en 5 krona – då de sväller). Låt kakorna ”torka” i rumstemperatur i ca 30 min. Grädda kakorna 15-17 min i 175 grader. Låt svalna på plåten.
  2. Rör samman eller kör smör, margarin, kakao, flor- och vaniljsocker i en matberedare. Tillsätt en äggula i taget.
  3. Bred krämen på kakornas undersida (den platta), låt svalna i kylen i ca 30 min.
  4. Smält chokladen och kokosfettet i vattenbad och doppa biskvierna. Låt svalna i kylen.

Biskvierna går utmärkt att frysa