Ingredienser
Kycklingen
- 3 msk sesamolja
- 2 msk finhackad vitlök
- 2 msk finhackad chili
- 2 msk flingsalt
- 2 msk nymalen svartpeppar
- Drygt 1 kg kycklingfilé
Coleslaw
- 5 msk risvinsvinäger
- 3 msk soja
- 1 msk soja
- 2 msk skalad och finhackad ingefära
- 2 stjälkar citrongräs, finhackade
- 2 msk grovt hackad thaibasilika. Eller vanlig
- Limejuice från en lime
- 2 msk strösocker
- Flingsalt och svartpeppar efter smak
- 1/2 huvud kinakål, tunt strimlat
Gör så här
- Blanda sesamolja, vitlök, chili, salt och peppar i en skål. Gnid in kycklingbrösten med blandningen.
- Grilla kycklingen. Låt kycklingen vila. Precis innan serveringen: skiva kycklingen.
Coleslaw
- Blanda alla ingredienser, förutom kålen, i en liten skål.
- Lägg kinakålen i en stor skål. Skvätt över lite dressing och blanda.
När kycklingen klar, bred ut kycklingen över coleslaw på tallriken och ringla över resten av dressingen.