Kladdkaka

Ingredienser

  • 100 g Smör
  • 2½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Garnering

  • Florsocker

Till servering

  • Vispgrädde eller vaniljvisp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. 
  2. Smält smöret i en kastrull. 
  3. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. 
  4. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  5. Grädda mitt i ugnen ca 10-15 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. 
  6. Låt kakan svalna. Pudra över florsocker. 

Servera med grädde eller glass och frukt.