Enchilladas med tomatsalsa

Ingredienser

Bönsås

  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 390 g krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 410 g stora vita bönor
  • 410 g svarta bönor
  • 340 g majskorn

Enchilada

  • 8 tortillabröd
  • 1 1/2 dl riven ost

Tomatsalsa

  • 3 tomater
  • 2 avokador
  • 1 kruka koriander
  • 1 lime
  • 1 tsk olivolja

Till servering

  • 1/2 isbergssallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Bönsås: Skala och finhacka löken. Fräs hälften av den i oljan i en stor kastrull och krydda med pressad vitlök, spiskummin och chilipulver. Spara den andra hälften av löken till salsan.
  3. Rör ner tomatpuré och tomatkross, låt puttra ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar
  4. Häll av och skölj bönorna. Blanda ner dem och majsen med sitt spad i bönsåsen och låt puttra ytterligare ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. 
  5. Enchilada: Fyll tortillabröden med bönsåsen och rulla ihop dem. Lägg dem med skarven nedåt i en ugnssäker form. Strö över osten. Gratinera mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills osten fått en gyllenbrun gratinerad färg. 
  6. Tomatsalsa: Tärna tomaterna. Dela, kärna ur och gröp ur avokadoköttet och skär det i tärningar. Grovhacka koriandern. Pressa limen.
  7. Blanda grönsakerna med den hackade rödlöken, limesaften och olivoljan. Krydda med salt och peppar.

Till servering: Strimla salladen, servera den gratinerade enchiladan med tomatsalsa och sallad.