Ingredienser
- 250 g färs av kyckling, nötkött eller tofu
- 1 msk rostad sticky rice pulver
- 1 msk ingefära (helst galangal), finhackad
- 3 stjälkar citrongräs, finhackad
- 7 spring onions (eller salladslök), finhackad
- 1 ”handfull” koriander
- 1 msk schalottenlök, fint skivad
- ½ msk röd chili, finhackad
- ½ msk bean sprouts (haricots verts)
Dressing
- 3 msk fisksås
- 1 tsk salt
- 4 msk limesaft
- ½ matsked kycklingfond
Gör så här
- Stek färsen (kyckling ska vara välstekt). Låt det svalna
- Blanda i grönsakerna. Därefter häll på dressingen och rispulvret.
Stick rice powder
- Häll i rå sticky rice i en het wookpanna. Stek tills de är gyllenbruna, mortla.
Servera med long beans (haricots verts) isbergssallad, aubergine och sticky rice.