Laxlasagne

Ingredienser

  • 400 g fryst bladspenat
  • 1 tsk fänkålsfrön
  • salt och peppar
  • 250 g ricottaost
  • 2 dl finriven färsk parmesanost
  • finrivet skal från 1 citron
  • 500 g laxfilé
  • 1 pkt färska lasagneplattor (eller torra)
  • 1 paket finkrossade tomater
  • 1,5 tsk oregano
  • 1 nypa socker
  • Salt och peppar
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde

Garnering

  • finrivet citronskal
  • finriven färsk parmesanost

Gör så här

  1. Tina spenaten i en kastrull och låt det mesta av vätskan koka bort, det tar 10-15 minuter. Låt spenaten kallna.
  2. Gör tomatsås genom att koka samman tomaterna, oregano, socker. Salta och peppra efter smak.
  3. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Tillsätt fänkålsfrön, salt, peppar, ricotta, parmesan och citronskal till spenaten. Rör.
  4. Skär laxen i tärningar. Skär lasagneplattan i 7 centimeter breda bitar. Varva spenatblandning, lax, lasagneplattor, tomatsås och matlagningsgrädde i en smord ugnsfast form. Börja och sluta med tomatsås.
  5. Grädda lasagnen i ugn, 225 grader, i cirka 25 minuter. Strö på finrivet citronskal och gärna lite riven parmesanost.