Majs- och kikärtsplättar

Ingredienser

Plättar

  • 2 paket kikärter
  • 340 g majskorn
  • 1 rödlök
  • 1 röd peppar
  • 2 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 1 msk olja
  • 4 port ris

Tzatziki

  • 1 gurka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl matyoghurt
  • salt och peppar

Tillbehör

  • Sallad, eller
  • Bulgur

Gör så här

  1. Plättar: Låt kikärterna och majsen rinna av var för sig.
  2. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin.
  3. Blanda mjölk, mjöl, salt och ägg till en jämn smet.
  4. Blanda ner kikärterna i äggsmeten och mixa. Vänd sedan ner majs,
  5. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  6. Tzatziki: Skala gurkan och skär den i tärningar. Blanda den med pressad vitlök och yoghurt, smaka av med salt och peppar.
  7. Plättar: Stek plättar av smeten i oljan i en stekpanna.
  8. Servera plättarna med bulgur eller sallad och tzatziki.