Ingredienser
- 4 port risonipasta (100g)
- 1 liten rödlök
- 2 huvuden gemsallad (à 80 g)
- 200 g soltorkad tomat i olja
- 1/2 dl rostade solroskärnor
- 400 g halloumiost
- 1 tsk olja
- 1 liten vitlöksklyfta
Dressing
- 3 msk olja från de soltorkade tomaterna
- 3 tsk rödvinsvinäger
- 3 tsk dijonsenap
- salt och peppar
Gör så här
- Koka risonin enligt anvisningen på förpackningen.
- Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen i en serveringsskål.
- Skala och skär löken i tunna ringar. Strimla salladen och tomaterna.
- Lägg lök, sallad, tomater och solroskärnor i dressingen.
- Skär halloumiosten i små bitar. Bryn den hastigt i oljan och tillsätt pressad vitlök mot slutet.
- Rör ner risonin i salladen och strö över osten. Smaka av med salt och peppar. Servera genast.