Ingredienser
- 1/2 blomkålshuvud
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 400-500 ml kokosmjölk
- 1 gullök
- 2 klyftor vitlök
- 2 cm färsk ingefära
- 3 msk tomatpuré
- 1 msk gulcurry
- 2 tsk spiskummin
- 1 msk korianderpulver
- 1 msk paprikapulver
- 1 tsk kanel
- 3 st kardemummakapslar eller 1 tsk mald kardemumma
- 1-3 tsk chilipulver beroende på smak
- 3 st kryddnejlikor
- 2 lagerblad
- 3-4 torkade curryblad (om du har, går att utesluta)
- 1 dl vatten
- 1 dl hackad koriander
- 1/2 lime
Ris
Gör så här
- Börja med att skiva löken runt och bryna i olja i en gryta tills den får mycket färg utan att brännas. Sänk värmen och tillsätt alla torra kryddor och lite vatten. Låt fräsa i någon minut så de ”väcks”.
- Tillsätt tomatpuré, färsk ingefära och vitlök och lite mer vatten och låt fräsa ihop till en kryddpasta.
- Tillsätt kokosmjölk och rör ihop och låt koka i några minuter.
- Undertiden hackar du blomkålen och har ner den i grytan. Låt koka i 20 minuter tills blomkålen börjar bli mjukare.
- Smaka av med salt och tillsätt därefter ärtorna. Låt grytan koka upp och ha därefter i koriander och lime.
- Servera med ris kryddat med lite gurkmeja och en god sallad.
Ping back: http://www.javligtgott.se/gobi-motor-indisk-gryta-med-blomkal-och-artor/