Vegetarisk gryta med kikärtor och halloumi

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 5 stora vitlöksklyftor
  • 2 paket halloumi
  • 2 mellanstora zucchinis
  • 5 stänger blekselleri
  • 2 orange paprikor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 1 msk grönsaksfond
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 burkar kikärtor
  • salt, peppar, oregano

Gör så här

  1. Hacka löken och vitlöken. Fräs upp smör eller olja i en stor kastrull och ha ner löken. Låt den mjukna och ha sedan ner tärnad halloumi. Låt det brynas några minuter.
  2. Skär zucchinin till kvartar och skiva sellerin. Kärna ur och skär paprikan till bitar.
  3. Ha ner grönsakerna i grytan och låt dem ligga ett par minuter innan du slår på krossade tomater, tomatpuré, grönsaksfond och äppelcidervinäger.
  4. Låt allt puttra ihop några minuter, ha sedan ner sköljda kikärtor. Krydda och låt allt puttra på svag värme under lock cirka 30 minuter.