- 1 förgräddat pajskal
Fyllning
- 800 – 1 000 g sötpotatis
- 2 gula lökar
- 2 lagerblad
- 1/2 dl grädde
- 2 ägg
- salt och peppar
- 2–3 vitlöksklyftor
- 300 g färsk bladspenat
Topping:
- 150 g fetaost
Gör så här
- Sätt ugnen på 200 grader.Skala sötpotatisen, skär den i mindre bitar och koka den mjuk tillsammans med klyftad lök och lagerblad i saltat vatten.
- Häll av vattnet, ta bort lagerbladen och stöt sötpotatis och lök ordentligt med en potatisstöt. Tillsätt grädde och ägg och rör moset smidigt. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Hacka vitlöksklyftorna fint och hetta upp en stekpanna med olivolja på me- delvärme. Fräs vitlöken hastigt och lägg ner spenaten. Fräs spenaten mjuk under omrörning och smaka av med salt och svartpeppar.
- Fördela sötpotatismoset över pajbotten, fördela spenaten över och toppa med hälften av fetaosten som du smulat grovt. Grädda i mitten av ugnen i cirka 30 minuter eller tills pajen börjar få fin färg. Toppa den nygräddade pajen med resterande fetaost och servera varm eller kall.