Sommarpaj

Ingredienser

  • 1 st zucchini
  • 2 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • 0,5 kruka(or) gräslök
  • 0,5 kruka(or) basilika
  • olivolja
  • 400 gram potatis, kokt, i skivor
  • 2 st vitlöksklyfta(or)
  • 1 st rödlök
  • 1 st paprika
  • 1 paket fetaost

Tillbehör

  • 0,5 st gurka
  • 2 st tomat(er)

Gör såhär

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Gör en pajdeg och tryck ut den i en form.
  3. Fyllning: Skölj zucchini och paprika och skär i mindre bitar. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skala och finhacka vitlöken och skär potatisen i 1 cm tjocka skivor.
  4. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs grönsakerna mjuka och lite krispiga en stund. Smaka av med lite salt och peppar.
  5. Finhacka basilika och gräslök. Blanda ihop äggen med mjölken i en bunke och tillsätt örterna, 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  6. Lägg fyllningen i pajskalet, smula över fetaosten och häll på äggstanningen. Grädda i ugnen ca 25 min.
  7. Tillbehör: Skölj och skär tomater och gurka i bitar och servera till pajen.