- 1 1/2 dl vatten
- 1 1/2 dl mjölk (3 %)
- 125 g smör
- 1 krm salt
- 2 msk strösocker (+ extra att rulla dem i)
- 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
- 3 st ägg
- ca 1 1/2 l rapsolja till fritering
- Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
- Sänk värmen en aning.
- Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad.
- Ta från värmen och lägg degen i en skål.
- Vispa degen med degkrokar i ca 5 minuter.
- Tillsätt äggen ett i taget.
- Vispa till en slät smet.
- Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.
- Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.
- Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar.