Churros

  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl mjölk (3 %)
  • 125 g smör
  • 1 krm salt
  • 2 msk strösocker (+ extra att rulla dem i)
  • 3 1/2 dl vetemjöl (3 1/2 dl motsvarar 210 g)
  • 3 st ägg
  • ca 1 1/2 l rapsolja till fritering
  1. Koka upp vatten, mjölk, smör, salt och socker i en kastrull.
  2. Sänk värmen en aning.
  3. Tillsätt mjöl, lite i taget, och rör med en slev tills degen är väl blandad.
  4. Ta från värmen och lägg degen i en skål.
  5. Vispa degen med degkrokar i ca 5 minuter.
  6. Tillsätt äggen ett i taget.
  7. Vispa till en slät smet.
  8. Häll smeten i en spritspåse med en stor stjärntyll.
  9. Värm upp olja till ca 180°C i en medelstor kastrull.
  10. Spritsa smeten ned i kastrullen i ca 10 cm långa bitar.