Pasta med sojabönor och spenat

Ingredienser

  • 300 g pasta castellane
  • 1 dl valnötter
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk olja att steka i
  • 3 dl frysta sojabönor
  • 200 g babyspenat (färsk)
  • 150 g färskost naturell
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • rivet skal och saft av 1 liten citron
  • salt
  • chiliflakes

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Grovhacka nötterna och rosta dem i en torr varm stekpanna, låt svalna. 
  3. Skala och finhacka vitlöken och stek den i olja. 
  4. Tillsätt sojabönor och spenat och låt det fräsa med några minuter. 
  5. Rör ner färskost och grädde. 
  6. Tillsätt citronskal och saft, smaka av med salt. 
  7. Blanda såsen med pastan. 
  8. Strö över chiliflakes och valnötter vid servering.