Ingredienser
- 4 skiva(or) bröd, rostat, toast
- smör, till stekningchèvreost, ca 1 cm tjocka
- 2 msk honung, flytande
- 80 gram sallad, späd, t ex rucola och bladspenat
- 1 st röd lök(ar)
- 12 st cocktailtomat(er)
- 4 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- 50 gram valnötter
- flingsalt
- svartpeppar, nymalen
Gör så här
- Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
- Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
- Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
- Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
- Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.