Chevre chaud

Ingredienser

  • 4 skiva(or) bröd, rostat, toast
  • smör, till stekningchèvreost, ca 1 cm tjocka
  • 2 msk honung, flytande
  • 80 gram sallad, späd, t ex rucola och bladspenat
  • 1 st röd lök(ar)
  • 12 st cocktailtomat(er)
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • 50 gram valnötter
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

  1. Sätt på ugnen på grillelement och full värme.
  2. Stansa ut fyra rundlar av toastbröd som är ungefär lika stora som getosskivorna. Stek brödet på båda sidorna i smör.
  3. Lägg getosten på brödskivorna och ringla honung över osten, placera på plåt och sätt in mitt i ugnen. Gratinera tills osten har fin färg ca 4-5 minuter.
  4. Dela tomaterna och skala och skiva rödlöken. Lägg upp sallad och grönsaker på fyra tallrikar och lägg en toast på varje.
  5. Ringla lite olivolja och balsamvinäger runtom toasten och strö över valnötterna. Avsluta med lite flingsalt och nymald svartpeppar.