Asiatisk pepparkyckling med coleslaw

Ingredienser

Kycklingen

  • 3 msk sesamolja 
  • 2 msk finhackad vitlök
  • 2 msk finhackad chili
  • 2 msk flingsalt 
  • 2 msk nymalen svartpeppar
  • Drygt 1 kg kycklingfilé 

Coleslaw

  • 5 msk risvinsvinäger 
  • 3 msk soja
  • 1 msk soja
  • 2 msk skalad och finhackad ingefära
  • 2 stjälkar citrongräs, finhackade
  • 2 msk grovt hackad thaibasilika. Eller vanlig
  • Limejuice från en lime
  • 2 msk strösocker 
  • Flingsalt och svartpeppar efter smak
  • 1/2 huvud kinakål, tunt strimlat

Gör så här

  1. Blanda sesamolja, vitlök, chili, salt och peppar i en skål. Gnid in kycklingbrösten med blandningen. 
  2. Grilla kycklingen. Låt kycklingen vila. Precis innan serveringen: skiva kycklingen. 

Coleslaw

  1. Blanda alla ingredienser, förutom kålen, i en liten skål. 
  2. Lägg kinakålen i en stor skål. Skvätt över lite dressing och blanda. 

När kycklingen klar, bred ut kycklingen över coleslaw på tallriken och ringla över resten av dressingen.