Risonisallad med halloumi

Ingredienser

  • 200 g risoni
  • 500 g körsbärstomater
  • 2 dl svarta oliver
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar 
  • 250-400 g halloumi
  • Olivolja
  • 1-2 tsk chiliflakes

Basilikadressing

  • 1 dl finhackad basilika (färsk)
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Koka risonin enligt paketet. 
  2. Dressing. Mixa basilikan och 1 dl turkisk yoghurt till en ljusgrön dressing. 
  3. Rör i resten av yoghurten, salt och peppar. Smaka av. 
  4. Skölj och halvera tomaterna och oliverna. Lägg dom i en skål tillsammans med den nykokta risonin. Ringla över lite olivolja och blanda. Krydda med salt och peppar. 
  5. Skär Halloumin i skivor och krydda dom med chiliflakes (efter smak). 
  6. Stek Halloumin i olja tills de får en fin färg på båda sidorna. 
  7. Vänd ner Halloumin i salladen och servera med basilikadressingen.